Noticia

L’aeroport i l’Ajuntament de Castelló exploren la possible implantació de cicles formatius

El regidor d’Educació de Castelló, Francesc Mezquita, s’ha reunit amb el director general de l’Aeroport de Castelló, Joan Serafí Bernat, per abordar la possible implantació de cicles formatius compatibles amb l’activitat aeroportuària. D’aquesta manera, l’edil plantejarà la posada en marxa d’estudis de la família professional de Transport i Manteniment de Vehicles, estretament vinculats a les tasques industrials que es realitzen a la instal·lació.

Ha acompanyat a Mezquita durant la visita el president de la Comissió d’Estudi de la Formació Professional creada pel Consell Escolar Municipal de Castelló, Josep Ripolles. Aquest últim ha elaborat l’informe de conclusions de la mesa d’FP organitzada pel consistori i que va reunir empreses, centres i administracions el passat mes de febrer, una documentació que han facilitat al responsable de l’Aeroport de Castelló.

«Aquestes instal·lacions ofereixen un ampli ventall de possibilitats formatives i laborals, com demostren les activitats que ja es realitzen a l’Aeroport de Castelló i que van molt més enllà dels vols comercials», ha assegurat el regidor d’Educació. Mezquita ha destacat que «hui, hem confirmat la bona sintonia que poden tindre aquestes tasques tècniques amb els estudis de formació professional, uns estudis que portarien noves oportunitats laborals a la ciutat Castelló i a les comarques del nord».

El regidor i el director general d’Aerocas han visitat les instal·lacions de l’empresa eCube Solutions, dedicada a l’estacionament i desmuntatge d’avions, i s’han reunit per videoconferència amb representants de Brok-air, dedicada al manteniment d’aeronaus. Bernat, ha manifestat que el desenvolupament del vessant industrial de l’aeroport “aconsella posar en marxa cicles formatius vinculats a aquestes activitats, ja que les empreses que operen en les instal·lacions, així com unes altres que puguen sumar-se en el futur, requereixen de mà d’obra qualificada”.

Joan Serafí Bernat ha afegit que l’objectiu és “avançar en l’ampliació de la cartera d’activitats de l’aeroport, per la qual cosa es requerirà personal amb formació específica”. En aquest sentit, ha confirmat la “plena disposició” d’Aerocas i de les empreses “a col·laborar en la implantació d’estudis reglats associats a les activitats industrials de l’aeroport, facilitant la realització de pràctiques en les instal·lacions”.

Cal destacar que la Comissió d’Estudi de la Formació Professional del Consell Escolar Municipal ja ha fet arribar a la Conselleria d’Educació l’informe amb les conclusions de la mesa d’FP celebrada el passat mes de febrer i en la qual va intervindre el conseller Vicent Marzà. El text compta amb l’aval de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i del regidor d’Educació.

Noticias relacionadas