Noticia

L’aeroport de Castelló rep l’avió de majors dimensions des que es va posar en marxa

L’aeroport de Castelló ha rebut l’aeronau més gran des que es va posar en marxa. Es tracta d’un avió Boeing 747-400 que ha aterrat a la base aèria per a ser desmuntat per l’empresa e-Cube Solutions, que opera a l’aeroport des de 2019.

El Boeing 747-400, anomenat comunament Jumbo, és un avió comercial transcontinental de fuselatge ample fabricat per Boeing. És conegut per les seues grans dimensions i és un dels avions més famosos del món.

L’aeronau -que procedeix de l’aeroport londinenc de Heathrow i que forma part de l’última remesa de 31 avions d’aquest model que la companyia British Airways ha anunciat que retirarà de la circulació- va fer el seu primer vol en 1994 i va operar per última vegada el mes d’abril.

Aerocas va anunciar recentment l’aprovació de la proposta de l’empresa e-Cube Solutions a fi d’habilitar una nova zona d’estacionament d’avions que abastarà una superfície de 21.550 metres quadrats. La plataforma tindrà capacitat per a acollir entre 15 i 20 avions de diferents grandàries i està previst que estiga operativa a finals d’aquest any. A més, Aerocas va signar recentment amb e-Cube un contracte de deu anys per al desenvolupament de les activitats d’estacionament i de desmuntatge d’avions.

El conseller de Política Territorial, Mobilitat i Obres Públiques, Arcadi España, ha destacat la importància de l’arribada d’aquesta aeronau per a ser desmuntada, símbol de l’aposta del Consell per la diversificació de l’aeroport de Castelló amb el foment d’activitats com les escoles de vol o les empreses de reparació i logística.

Noticias relacionadas