Instal·lacions

L’aeroport (codi IATA: CDT, codi OACI: LECH) se situa en els termes municipals de Vilanova d’Alcolea i Benlloch, a 32 quilòmetres al nord de la ciutat de Castelló i a 100 de la de València. Ocupa un lloc estratègic, al costat de la mil·lenària Via Augusta, i equidistant als principals municipis turístics de la província. Des del sud s’accedeix per l’autovia CV-10 i des del nord per la carretera CV-13, que enllaça amb la N-340 i l’AP-7. Comprén una extensió aproximada de 540 hectàrees i té categoria 4D. Es va obrir al tràfic al desembre de 2014.

Camp de vol

El camp de vol de l’aeroport de Castelló es compon d’una pista d’enlairament-aterratge amb una longitud de 2.700 metres i 45 metres d’amplària.

Els carrers de rodadura associats donen accés a la plataforma d’estacionament, amb una superfície de 68.150 m2, que pot acollir fins a 9 aeronaus de clau D.

Torre de control

Edifici de planta quadrada, amb una altura de 25,90 metres.

Terminal de passatgers

L’edifici disposa de dues plantes i una superfície 10.450 m2. La planta baixa està dedicada a les arribades i facturació, mentre que la zona d’embarcament se situa en la primera. En ambdues plantes es troben les concessions, zones de seguretat, instal·lacions i zones administratives.

  • 12 mostradors de facturació
  • 4 portes d’embarcament
  • 2 cintes de recollida d’equipatges.

Terminal de càrrega

Disposa de dues plantes i compta amb una superfície d’1.700 m2 .

L’edifici està dotat de molls de càrrega en les façanes del costat terra i costat aire.

Extinció d'incendis

L’edifici del Servei d’Extinció d’Incendis (SEI) se situa enfront del camp de vol, de manera que es puga arribar a qualsevol punt de l’àrea de moviment en un temps no major de tres minuts.

Central eléctrica

Aquest edifici disposa de soterrani, planta baixa i coberta plana.

Disposa d’una galeria de servei que creua la pista.

Altres edificacions

L’aeroport disposa d’un edifici que alberga els equips de meteorologia i les oficines d’Aerocas. A més, hi ha una falconera per al Servei de Control de Fauna. També té un edifici habilitat per a rebre a visitants.