Noticia

Aerocas i l’UJI exploren vies de col·laboració per a afiançar la diversificació de l’aeroport

La directora general d’Aerocas, Blanca Marín, s’ha reunit amb la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, per a explorar noves vies de col·laboració institucional entre l’aeroport de Castelló i la Universitat. L’objectiu passa per identificar aquelles sinèrgies que permeten afiançar l’estratègia de diversificació de l’aeroport a través de la investigació, la transferència i la innovació.

La directora general d’Aerocas, Blanca Marín, ha exposat les diferents línies de negoci que s’estan desplegant a l’aeroport, seguint una estratègia de diversificació i desenvolupament integral de la infraestructura. En aquest sentit, ha explicat que al tràfic comercial vinculat al turisme s’han sumat altres activitats de tipus industrial i de formació. A més, ha afegit, és un objectiu estratègic implantar l’activitat de càrrega i impulsar la Zona d’Activitats Complementàrias per a crear un pol empresarial vinculat a la logística i al sector aeronàutic.

«L’aeroport vol ser un aliat del sector turístic i convertir-se en un espai facilitador per al desenvolupament d’activitats industrials i logístiques, a més d’afavorir el creixement del sector aeronàutic a la Comunitat Valenciana i contribuir a la transformació del model econòmic», ha apuntat.

Blanca Marín també ha compartit iniciatives en l’àmbit de la sostenibilitat a través de la participació en projectes per a impulsar energies com l’hidrògen verd o la instal·lació de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Ha coincidit amb la rectora de l’UJI que la sostenibilitat ofereix moltes possibilitats de col·laboració.

Per la seua part, Eva Alcón ha exposat possibles vies de cooperació, a través dels grups i instituts d’investigació així com del Parc Científic i Tecnològic Espaitec, «centrades en la innovació i l’especialització per tal de convertir a la Universitat en una aliada estratègica en el programa de desenvolupament de l’Aeroport com a pol empresarial i logístic a més d’intensificar el suport en un àmbit en què ja s’està col·laborant com és la vessant turística».

En aquesta línia, la rectora ha exposat l’oferta en innovació del sector aeri elaborada per l’Oficina de Cooperació en Investigació i Desenvolupament Tecnològic (OCIT), que compta amb 27 instituts i grups que desenvolupen línies d’investigació en cinc àmbits d’interès: sostenibilitat ambiental i energia; seguretat i protecció; eficiència logística; mediació i relacions internacionals i, per últim, comerç internacional i desenvolupament regional. A més, també ha obert la possibilitat a enfortir la connexió de l’aeroport amb l’ecosistema emprenedor de l’Espaitec.

La reunió també ha comptat també amb la participació del vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis; el vicerector adjunt de transferència, innovació in emprenedoria; David Cabedo; el director d’Espaitec, Juan Antonio Bertolín; la directora de l’aeroport, Ivana Guinot, i el director d’Estratègia Turística d’Aerocas, Josep Gisbert.

Noticias relacionadas