Noticia

L’Aeroport i Educació avancen per a implantar cicles d’FP vinculats al sector aeronàutic

El director general de Formació Professional, Manuel Gomicia, i la directora general d’Aerocas, Blanca Marín, s’han reunit a l’aeroport de Castelló per tal d’avançar en les gestions encaminades a la implantació de cicles formatius connectats amb les activitats industrials que es desenvolupen a les instal·lacions de l’aeròdrom castellonenc.

El director general de Formació Professional, Manuel Gomicia, destaca que la trobada amb la nova directora general d’Aerocas ha servit per a “aprofundir més en el projecte d’implantar l’FP en el manteniment d’avions a l’aeroport de Castelló, una proposta que el conseller Vicent Marzà considera que servirà per a donar impuls al teixit productiu de les comarques del nord en un sector estratègic com és l’aeronàutic”.

La directora general d’Aerocas, Blanca Marín, ha manifestat “la plena col·laboració de l’aeroport, així com de les empreses que treballen amb nosaltres” per a la implantació d’aquests estudis, “que suposarien una gran oportunitat de qualificació i d’ocupació per a les persones joves del territori”.

Marín i Gomicia han visitat les instal·lacions de les empreses dedicades a l’estacionament, manteniment i desmantellament d’avions, a més de supervisar diferents enclavaments de l’aeroport on es podrien habilitar espais formatius.

Marín també ha assenyalat que el desenvolupament que està tenint el vessant industrial de l’aeroport “fa que siga convenient formar mà d’obra qualificada per a les companyies que ja hi operen i altres que es puguen incorporar en el futur”. En aquest sentit, la responsable d’Aerocas ha explicat que ja s’ha incorporat a una d’aquestes empreses el primer alumne en pràctiques de la branca de tècnic de Manteniment Aeronàutic.

Gomicia, per la seua banda, ha detallat que el projecte d’implantar cicles superiors d’FP de manteniment d’avions connectats amb l’aeroport de Castelló es troba en una fase d’estudi inicial en la qual s’estan valorant els espais i recursos que cal utilitzar, no solament a l’aeròdrom sinó també als centres educatius amb capacitat per acollir aquests ensenyaments.

Noticias relacionadas