Info COVID-19

Abans del viatge

No vages a l’aeroport si presentes els següents símptomes: febre, tos, dificultat per a respirar, pèrdua del gust o olfacte.

Completa els formularis que et sol·licite l’aerolínia.

Assegura’t de tindre suficients màscares per al viatge.

A l'aeroport

Arriba amb temps suficient per a passar els controls de seguretat i els nous procediments en vigor.

És obligatori l’ús de mascareta dins de la terminal.

Mantingues la distància de seguretat respecte a altres persones i segueix les mesures d’higiene.

Aeroport: Eixides

Dirigeix-te al personal de l’aeroport o de l’aerolínia si tens algun dubte.

Realitza la facturació online si és possible, porta tot el necessari per al viatge i tingues tots els documents preparats.

Assegura’t de mantindre la distància entre persones, usa la mascareta i tingues en compte que se’t pot denegar l’embarcament si et negues.

Compleix el control de temperatura si se’t sol·licita.

En l'avió

Llava’t les mans, cobreix-te el nas i la boca amb l’interior del colze en tossir i usa mascareta mèdica.

Para atenció a les indicacions de seguretat de la tripulació de cabina per a conéixer les instruccions específiques per al teu vol.

Si et sents malalt mentre viatges, informa la tripulació de cabina i sol·licita atenció mèdica al més prompte possible.

Limita els moviments a l’essencial per al teu benestar.

Aeroport: Arribades

Segueix el protocol de distanciament físic, higiene freqüent de mans i cobreix-te nas i boca amb l’interior del colze quan tusses. Usa mascareta.

Recull les teues maletes i ix de l’edifici al més prompte possible.

Les persones procedents d’un país o zona de risc (a excepció dels menors de 6 anys) han de disposar d’una PCR o d’una TMA per a SARS-CoV-2 amb resultat negatiu, realitzada en les 72 hores prèvies a l’arribada a Espanya.

Les persones procedents de l’estranger passaran un control de temperatura.

Si vens de l’estranger, has d’emplenar el Formulari de Control Sanitari (FCS) i entregar el QR que es generarà.

Redueix el risc de transmissió de virus minimitzant la interacció amb altres persones a la terminal.

Servei de realització de proves de la COVID-19

L’aeroport de Castelló ha posat en marxa un servei de proves diagnòstiques de la COVID-19 que presta el laboratori valencià *Imegen.

A través d’aquest servei, situat en la terminal de passatgers i passatgeres, es possibilita la realització de test d’antígens i PCR, tant a persones viatgeres com a qualsevol persona que ho necessite.

La implementació d’aquest servei pretén facilitar el retorn a aquells passatgers i passatgeres als quals s’exigeix una prova en l’aeroport de destinació. També poden fer ús del mateix persones no usuàries de les instal·lacions que precisen una prova de detecció de coronavirus. La cita pot tramitar-se a través de la pàgina web www.imegen.es.

El recinte disposa d’espai per a realitzar de manera segura la presa de mostres a preus assequibles. Les proves estan homologades pel Ministeri de Sanitat, a més d’estar adequades a la normativa sanitària vigent. El termini de lliurament dels resultats és de 12 hores, en el cas de les PCR, i de menys d’una hora, per als test d’antígens.

Imegen és la primera empresa acreditada per ENAC per a la realització de les proves COVID-19 i disposa d’una dilatada experiència, ja que presta els seus serveis a altres aeroports com el de Màlaga i Sevilla.